Links

Selvhjælp, vilselv, migselv, kanselv osv-sektion kan have mange navne. Her finder du links til selvhjælp, nødhjælp vil nogen måske kalde det. Der er links til sider jeg finder nyttige, som har hjulpet mig på den ene eller anden måde. Der er af princip ikke nogle reklamelinks indblandet, det betyder, at jeg ikke har nogle lumske bagtanker for at tjene penge. Kom gerne med ideer til links!

Opdateres jævnligt. Gem siden ved at trykke på CTRL+D for windows og CMD + D for Mac.

Saml selv PC

apple-touch-icon-57x57logicalincrements.com – Skal du til at bygge din egen PC fra bunden af er denne side et fantastisk indspark til inspiration af hardware. Udvalgt efter bedste pris og kvalitet. Husk og vælg DK for at få danske priser.

Tweak / Cleaning apps

O&O Shutup10. Et gratis værktøj som sætter dig i kontrol overfor Microsoft og hvad de må tage af informationer fra din installation af Windows 10.

Online/offline billededitor

Photoshop-Express-IconAdobe Photoshop Express – Rigtig fin gratis billededitor fra velkendte Adobe. I en online løsning som tilmed er gratis. Du kan lave det mest grundlæggende men så heller ikke mere.

krita-logoKrita er et gratis prisvindende open source digitalt tegneprogram. Dedikeret til skabelsen af comics, illustrationer, koncept kunst, og tegning generelt. Som for nyligt har fået ekstra medvind pga deres kickstarter event.

Billige printerpatroner

abctoner.de

trykspar.dk

24hshop.dk

Sikkerhed

Følgende programmer bruger jeg ofte når jeg skal enten skal scanne for virus, fjerne det eller forebygge skader. Alle apps køres på eget ansvar!

Adwcleaner – Fjerner potentielt uønsket software, toolbars, adware og browser hijacks.

Rkill – Et lille program som forsøger at fjerne kendt malware, som forhindre antivirus m.m at køre. Rkill vil samtidig fjerne forkerte eksekverbare associationer i eks exe-filformat.,

JRT – Junk Removal Tool er et af mine yndlings værktøjer når det kommer til sikkerhed. JRT fjerner lidt af det samme som Adwcleaner men vinder i enkelthed. Fint supplement til adwcleaner.

MalwareBytes Anti-Malware – Her sidder vi med et gammelkendt program som har hjulpet mange med at fjerne de mest kendte og ukendte typer af malware, adware, virus osv. Findes i en premium og free.

mvps host – Denne eksekverbare liste, som placerer sig i windows-hostfil er noget af det første jeg installerer på nye maskiner. Du kender adblocker. Men mvps host benytter windows-hostfilen, som er gemt dybt inde i windows-installationen. Forskellen på denne opdateret hostfil og en adblocker er, at adblockeren kun virker i browseren hvor host-filen fungerer i alle apps der skal bruge net.

Send store filer online

filemail_logofilemail.com – Send op til 30 GB store filer gratis. Norsk. Hurtig.

Netværksapps

glasswire_logoGlasswire – Få en visuel oversigt over dine programmer/tjenesters snak med internettet. Rigtig fin hvis man er lidt paranoid over hvad og hvem der snakker med dine programmer. Gratis i basisudgaven.

Diverse Windows programmer

voidtools – Søg instantly i dine windows mapper og drev. Lidt som på Mac. Bruger minimale ressourcer, modsat Windows egen indexer. Gratis. Er enormt hurtig til at indexe hele din maskine. Så vil du spare tid, som jo er så moderne, så hent denne bandit!

Fejlfind BSOD

OSR’s Instant Online Crash Analysis

BlueScreenView

Sammenlign priser på hardware & mobiltelefoner m.m

EDBpriser

Pricerunner

Google Shopping

Selvhjælp #1: Find den laveste pris på bærbare og stationære

Ny bærbar, hvad skal jeg vælge ? Søger ny computer til omkring 5000 kr. Søger god studiepc/bærbar til max 4000 kr.. osv. Alle sådanne spørgsmål hører man tit. Især dem på hol.dk får sådanne spørgsmål. Svaret ændre sig med tiden. Men noget som ikke ændre sig alt for meget er forskellige prisindex, sammenligningssites. Såsom pricerunner. Derfor har jeg lavet 2 oversigter til bærbare og stationære, som indeholder et minimum af det jeg gerne selv vil ha i en god maskine.

De laveste priser på bærbare og computere, direkte oversigt hos pricerunner.

Bedst Billigste bærbar @ pricerunner – Sorterer efter laveste pris m. 8GB ram, ssd, i3-7 eller a8-a10 og win10.

Bedst Billigste stationær @ pricerunner – Sorterer efter laveste pris. Fra i3 til i7 eller AMD A6-12. Minimum 8 GB ram. SSD.