Oversigt: Her finder du de billigste brugte computere

Brugte computere

Foruden dba og deres vidunderlige og kreative sælgere, findes der virksomheder, som sælger brugte computere eller bærbare med garanti. Dvs du kan købe en 6 år gammel, solid bærbar med 1 års garanti og 2 års reklamationsret. Det kan man ikke på samme måde ved dba. Her er det op til sælger og vedkommendes kvitteringer og alderen på maskinen, som afgør garanti m.m.

Der er fordele og ulemper ved begge steder. Find ud af hvad.

DBA – Billigst men oftere uden garanti.

På den blå avis kan du købe tingene billligst, men på bekostning af garantier og reklamationsret. Du kan snildt finde en god bærbar til under 3000 kr men hvor du ofte eroverladt til dig selv og din skraldespand, hvis uheldet skulle være ude.

Refurbished, brugte computere med garanti.

Refurb eller refurbished er en betegnelse for brugt udstyr, i dette tilfælde brugte computere/bærbare som er gennemgået en rens,test og med ny garantiperiode.
De virksomheder, som sælger brugt udstyr har gennemgået disse maskiner efter forskellige procedure og kan dermed sætte mærkaterne A, B eller C på, alt efter slidniveau. Og samtidig garantere at tingene fungere i minimum 1 år. A står for bedst uden eller minimale skrammer hvor C er med synlige skader, som dog ikke påvirker ydelsen.

Oversigten: Virksomheder der sælger brugte bærbare og computere

Du kan på egen hånd besøge de 4 forskellige webshops herunder. Men hvis du ikke aner hvad du skal søge efter gør overblikket dig ikke klogere. Derfor har jeg forklaret hvilke søgeord der er vigtige at tage med sig i jagten på den næste brugte computer – UNDER listen.

Refurb.dk
Datamarked.dk
arrowdirect.dk
brugtecomputere.dk

Processor – Lav(i3), Mellem(i5) eller Høj(i7)

Indenfor processorer findes der primært Intel på genbrugssiderne. Der er enkelte med AMD men der er så få, at de ikke har nogen nævneværdig interesse. Her er det bedre, at tjekke DBA. I den lave ende indenfor Intel findes i3. I mellem-delen findes i5 og i topydelsen eller høj ligger i7. Så alt efter hvilken ydelse du vil have skal du vælge mellem i3, i5 eller i7. Naturligvis findes der også andre Intel processorer såsom Pentium, Celeron og Atom. Men disse er for langsomme og har derfor ingen interesse.

Hukommelse – Minimum 8GB

Her er det næsten uanset brugsscenarie en god ide at vælge 8GB, da vi hastigt bevæger os ind i programmer og hjemmesider som bruger rigtig meget hukommelse. 4GB er absolut minimum.

Harddisk – Vælg SSD.

Her er det vigtigt, at du vælger SSD eller leder efter ordet SSD under harddisk for de brugte computere eller bærbare. SSD’en er med til, at sænke ventetiden på indlæsning af Windows, programmer og spil samt hjemmesider.

 

Tak fordi du læser med og del gerne denne side til venner/bekendte som står i en situation hvor de søger efter den billigste computer. Skriv i kommentarfeltet hvis du har spørgsmål.

Forfatter: Rasmus

Rasmus er en astmaramt rødhåret piberygende fuldskægs provinstype, som er reflekterende, analytisk, til tider udadvendt menneske som har smag for godt øl og svensk strong cider, god stemning og luksus samt de dybere 1-1 samtaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.