Sådan kan du lave et karikeret portrætfoto

På vej hjem fra arbejde tænke jeg over, at det kunne være fedt hvis jeg kunne lave et karikeret portrætfoto, som mange får lavet når de er på udenrigsferie.. Eks dette til højre >

Men hvordan gør kunstnerne? Skills ja, men hvordan gør jeg det uden en blyant/pensel? Og så slog det mig, at jeg blot kunne bruge Photoshops Liquify til at forstørre og flytte ansigtets attributter sammen med image tracing i illustrator.

Fandt et tilfældigt billede med hvid baggrund.

Men først skal vi finde et passende portrætfoto. Det kunne være et du selv har taget ellers har google mange vi kan lege med. Husk hvid baggrund. Jeg fandt denne fine herre.

 

Når et passende foto er fundet skal det hentes ind i Photoshop og frem i Liquify. Her kan vi forstørre, flytte og formindske m.m. Jeg har kun valgt at forstørre lidt og flytte øjnene op.

Ind i Liquify i photoshop og træk personen rundt 🙂 (Step2)

Prøv og leg lidt med det og begynd i det små til at starte med. For det er vel meningen, at vi stadig skal kunne se hvem vi har med at gøre?

Da jeg så havde leget nok rundt og fundet et passende karikeret mix åbnede jeg Illustrator op.

Inde i Illustrator skal vi bruge den funktion som hedder Image Tracing. Med den kan vi skabe en tegneserieagtig effekt og samtidig kan vi danne et vektorbaseret grafik som kan forstørres uendeligt. Uanset hvad er det vigtigt, at man har en cola eller kop ekstra kaffe.

Resultatet af mit #1 karikeret portrætfoto

Her er mit første ærlige forsøg. Analyseret set og i klogskabens lys kunne han godt bruge en større kæbe og en form for forvridning. Sådan lidt mere ala de “ægte”. Men det er jo nok her, at de gode kunstnere skiller sig ud. Karikeret portrætfoto lavet hurtigt

Men hvordan kan vi ellers lave et kreativt karikeret portrætfoto uden at ha’ 20 års erfaring i den ædle tegnekunst? Det var mit hurtige forsøg. Skriv i kommentarfeltet hvis du har ideer.

Forfatter: Rasmus

Rasmus er en astmaramt rødhåret piberygende fuldskægs provinstype, som er reflekterende, analytisk, til tider udadvendt menneske som har smag for godt øl og svensk strong cider, god stemning og luksus samt de dybere 1-1 samtaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.